Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 19, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Tech Data Corporation придоби Avnet Inc. за около 2,6 млрд. долара

Tech Data Corporation придоби Avnet Inc. за около 2,6 млрд. долара
Alexandra Fileva

Компанията Tech Data Corporation обяви, че е приключила процеса по придобиване на бизнеса за технологични решения (Technology Solutions) от Avnet Inc. Тази комбинация създава първокласен ИТ дистрибутор без конкурентен аналог на портфолиото, предлагайки най-разнообразни решения – от дейта центъра до домовете на хората.

“Това е паметен ден в историята на нашата компания и се вълнуваме да посрещнем талантливите ни колеги от Technology Solutions в семейството на Tech Data,” каза Боб Дутковски, изпълнителен директор на Tech Data. “Новата ни компания е идеално позиционирана в епицентъра на ИТ екосистемата. С мащаб и обхват, които могат да обслужват динамичните пазари по целия свят, ние даваме на клиентите си достъп до едно цялостно портфолио от ИТ решения и ефективно доставяме продуктите на нашите доставчици до нови клиенти в повече пазари. Общата култура и ценности на нашите организации, както и ангажимента да доставяме клиентско изживяване на световно ниво, ще бъдат в основата на новата Tech Data. Заедно ще бъдем една още по-силна компания, способна да прави повече за нашите партньори. Уверени сме, че придобиването на Technology Solutions създава печеливша комбинация за нашите клиенти, доставчици и акционери, както и за служителите на двете организации.”

След придобиването на Technology Solutions Tech Data значително разширява бизнеса си с дистрибуция на решения с добавена стойност, като увеличава възможностите си да помага на партньорите си да внедряват технологии от следващо поколение, същевременно прибавяйки допълнителни умения, подобрявайки отношенията си с доставчици и добавяйки нови типове клиенти. Комбинираната компания ще има по-голямо и по-балансирано географско присъствие, включително присъствие в региона на Азия и Тихоокеания, представляващ нов регион за Tech Data. Компанията има операции в 40 страни, в нея работят 14 000 служители, обслужващи 115 000 клиента в над 100 държави.

Обявени бяха и имената на мениджърите, който ще оглавяват компанията на централно ниво, както и няколко регионални и глобални роли.

Общата покупна цена е приблизително 2,6 милиарда щатски долара (с оглед на определени корекции след затварянето на борсите), които са разделени както следва: 2,4 милиарда щатски долара в брой и 2 785 402 акции на Tech Data, което представлява приблизително 7,3% от акциите на Tech Data (след издаване на нови акции ). Tech Data финансира платената в брой сума чрез комбинация от 1,0 милиард долара от неотдавнашно предлагане на публичен дълг и 1,0 милиарда долара от срочни банкови заеми, а останалата част са тегления по други кредитни инструменти и налични пари в брой.

Очаква се сделката значително да увеличи не-GAAP приходите на Tech Data на една акция в първата пълна година. Компанията очаква да постигне годишни икономии на разходи от приблизително 100 милиона щатски долара в рамките на 24 месеца, като еднократните разходи за постигане на тези икономии се очаква да бъдат около 150 милиона щатски долара.

Добави коментар