Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | February 22, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Мениджърите трябва да се развиват постоянно, съветва Боряна Младенова, PWC

Мениджърите трябва да се развиват постоянно, съветва Боряна Младенова, PWC
admin

“Мениджърите не трябва да спират да се развиват – започна своята лекция Боряна Младенова, Старши мениджър консултантски услуги за Югоизточна Европа, ПрайсуотърхаусКупърс – Вие сте бъдещето на бизнеса в България.

“Никога не забравяйте този факт.”, подчерта тя.

Младенова сподели със студентите, че е притеснена, почти колкото на първата си публична презентация и обясни, че това е една от най-предизвикателните й лекции, за която се е готвила дълго време.

Младият мениджър запозна студентите със своя кариерен път и момента, в който започва да работи в PWC в България, преди 7 години. Самата тя е част от създаването на българския офис на една от най-силните международни консултантски компании.

“Трябва да инвестираме в екипа, да имаме ясна стратегия за развитие на бизнеса. Ние споделяме добрите практики между офисите, което ни гарантира устойчивост на резултатите”, коментира Младенова, запознавайки студентите и с програмата на PWC за идентификация и развитие на млади таланти.

Тя разказа за своите наблюдения върху бизнес средите в България.

“Трябва да изградите добро име и да го поддържате през цялата си кариера – коментира опита си тя – Опитвайте се да вземете всичко, опитвайте се да вземете най-доброто от практиката. Никога не мразете работата си, дори и да не е мечтаната за вас. Не скачайте от позиция на позиция, само за да се издигнете в йерархията.”

Младенова коментира успешни практики за професионално развитие във всяка една компания, нуждата един мениджър да бъде активен, както и непрекъснато да бъде сред своя екип.

Тя завърши с призив към младите хора – “Бъдете търпеливи, прилагайте всичко научено и пренасяйте опита си, тогава ще бъдете готови за мениджърска позиция. Не се страхувайте от рискове, бъдете иновативни и никога не забравяйте да търсите баланс между работата и личния живот.”

 

 

Добави коментар