Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | June 24, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Полски предприятия с интерес да стъпят на българския пазар

Полски предприятия с интерес да стъпят на българския пазар
Miglena Ivanova

Една от най-големите полски финансови групи, която оперира в производството на части и компоненти за автомобилния сектор и в областта на цветните метали, има интерес да изнесе част от производството си в България.

Това стана ясно по време на срещата на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев с Аркадиуш Кренжел, председател на надзорния борд на “Impexmеtal SA”, част от една от най-големите полски финансови групи „Boryszew“.

Статистиката показва, че всяка пета кола в Европа има частич произведени от нея или някоя от дъщерните ѝ фирми. Групата осигурява работа на над 11 500 работници и оперира на четири континента.

Зам.-министърът акцентира на възможностите за разширяване на производството им в България, като представи индустриалните зони, към които полската група може да има интерес. Очаква се насрочване на дата за посещение на тяхна делегация, за да се запознаят на място с условията и възможностите за развитие на бизнес в България.

Полски компании имат интерес да инвестират и в производството на млечни продукти в България. Заместник-министър Манолев разговаря с представители на „Lactalis“ – една от най-големите фирми в Европа в производството и търговията с млечни продукти. Те посочиха, че отдавна проучват българския пазар и имат конкретен интерес за стъпване на него.

Александър Манолев представи възможностите за инвестиции и акцентира на облекченията за големи инвеститори, които страната ни предлага.

Заместник-министър Манолев е на посещение в полската столица Варшава за участие в срещата на министрите на икономиката и министрите, отговарящи за кохезионната политика на страните от Вишеградската група (В4), Словения, Румъния, България и Хърватия. По време на визитата му е предвидена среща и със заместник-министъра на развитието на Полша Йержи Квиечински.

Добави коментар