Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | June 22, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Моловете “Галерия” в Бургас и Стара Загора имат нов собственик

Моловете “Галерия” в Бургас и Стара Загора имат нов собственик
Miglena Ivanova

Листнатата на борсите в Йоханесбург и Люксембург инвестиционна компания MAS Real Estate купува от полската инвестиционна група Globe Trade Center (GTC) търговските центрове „Галерия“ в Бургас и Стара Загора.

Сделката е на стойност 62 млн. евро, като дружеството планира да управлява активите съвместно с Prime Kapital.

Това е втората голяма сделка на пазара на модерни търговски площи в България от началото на годината, след като южноафриканският инвестиционен фонд New Europe Property Investment (NEPI) придоби The Mall в София за 180 млн. евро.

MAS е основана през 2009 г., като оперира основно в Германия и Великобритания и се разширява активно на пазарите в Централна и Източна Европа. Компанията има логистичен център в Цюрих, Швейцария, работещ търговски център в Полша и различни активи в строеж в Румъния и Словения.

Общата оценка на активите на дружеството е над 406,4 млн. евро, показва справка, публикувана на сайта му.

В последните години моловете „Галерия“ в Бургас и Стара Загора се представят стабилно и над средното ниво на представяне на търговския портфейл на GTC. Заетостта им достига средно 97%, като генерират 10% от приходите на компанията, показва последният й отчет, който беше публикуван миналия месец.

Добави коментар