Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | December 11, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Melexis планира още инвестиции и увеличаване на персонала в България

Melexis планира още инвестиции и увеличаване на персонала в България
Miglena Ivanova

Melexis планира да инвестира общо около 75 млн. евро за период от 5 години у нас. През тази година ще бъдат инвестирани 17 млн. евро.

До края на 2018 г. производителят на микрочипове планира работната сила в техническата област да бъде увеличена от 425 до около 575 души, а до края на 2022 г. се очаква да бъдат назначени още 160 служители, пише сайтът economy.bg.

Компанията, която осъществява дейност в София от 2000 г., планира да удвои производственото си пространство и значително да разшири научноизследователската и развойна дейност и складова база, като добави допълнителни 15 000 кв.м. към обекта. В момента площите са 7 500 кв.м.

„Звеното на Melexis в София е най-голямото за компанията и през годините ние растем със стабилни темпове. Нашите планове за последваща инвестиция и растеж показват нашето доверие в бизнес условията и средата тук. В исторически план регионът е бил дом на високотехнологични компании в областта на електрониката, което дава достъп до опитни и талантливи професионалисти и млади специалисти. С тази инвестиция ще затвърдим позицията си на голям инвеститор и работодател в региона“, коментира Силвен Коло, управител на Melexis България.

Добави коментар