Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | September 24, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Германската компания за автомобилни компоненти Leoni планира да построи завод в Плевен

Германската компания за автомобилни компоненти Leoni планира да построи завод в Плевен
Miglena Ivanova

Представители на германската компания Leoni – утвърден производител и доставчик на компоненти за автомобилната индустрия, ще представят дейността на фирмата на 19 октомври в Плевен, съобщават от община Плевен.

Компанията възнамерява да изгради завод през 2018 г. в града, допълват от местната администрация.

Информационната кампания ще стартира със среща на мениджъри от Leoni с кмета на Община Плевен Георг Спартански и ръководители на  местни институции. По време на срещата компанията ще представи бъдещите вложения в региона.

В същия ден ще се състоят още две последователни презентации на компанията с участието на представители на Бюрото по труда – Плевен за граждани с цел привличане на интереса им към фирмата като потенциален работодател.

Германската компания стартира и мащабна информационна кампания в местни и национални медии за популяризиране на дейността и намеренията си.

Leoni е компания със 100-годишна история, глобален производител на оптични кабели и кабелни системи с над 79 хил. служители в 31 държави по света, сред които Германия, Турция, Испания, Мароко, Египет, САЩ, Бразилия, Тунис, Сърбия, Унгария, Франция, Китай, Япония, Южна Корея и други.

За миналата година компанията е реализирала продажби за над 4,4 млрд. евро, оперативна печалба в размер на 78,1 млн. евро и нетна печалба от 10,5 млн. евро.

Добави коментар