Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | April 26, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Международен конкурс ще определи окончателната визия на небостъргача на бул. „Черни връх“ в София

Международен конкурс ще определи окончателната визия на небостъргача на бул. „Черни връх“ в София
Miglena Ivanova

Международен конкурс ще определи окончателната визия на небостъргача на бул. „Черни връх“ в София, който ще се строи в близост до търговския комплекс Paradise, съобщават от инвеститора – компанията „Магна МК“, свързвана с руските собственици на мола.

От инвеститора напомнят, че Столичният общински съвет е одобрил само идеен проект и все още сградата няма окончателни параметри, като височина и етажност. Това ще се изясни след приключването на конкурса.

Плановете на инвеститора са сградата да е „зелена“ и около нея да има богато озеленяване и водни атракции. Компанията иска да благоустрои и обществен вход за Южния парк, който е в близост, от югоизток.

В журито на конкурса се предвижда да участват представители както на местната власт, така и на архитектурните среди, така че процедурата да е максимално прозрачна.

Концепциите, които инвеститорът ще отсее чрез конкурса, ще покажат какво е най-доброто решение за мястото и оптималното съотношение между себестойност, височина и етажност. Едва тогава ще се знае колко ще е висока сградата и какъв силует ще има тя, посочва се в съобщението.

Нашата цел е сградата и прилежащите й части да са вписани напълно хармонично в околната среда. При всички положения отличеният проект ще мине през всички законови процедури, за да получи одобрение от отговорните инстанции по установения законов ред, посочва се още в съобщението.

Добави коментар