Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | June 22, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Чужди инвеститори в България ще могат да наемат кадри директно от университетите

Чужди инвеститори в България ще могат да наемат кадри директно от университетите
Miglena Ivanova

Чужди инвеститори, които се установяват в икономическите зони, управлявани от “Национална компания индустриални зони” ЕАД (НКИЗ), ще могат да наемат работни кадри директно от наши университети. Идеята заляга в основата на нов проект на компанията под надслов “Fast-tracking Success”.

В партньорство с редица университети НКИЗ ще работи за трайно разрешаване на един от най-наболелите проблеми пред чуждестранните инвеститори и бизнеса като цяло у нас – недостига на квалифицирани работни кадри, съобщават от Министерството на икономиката.

Компанията вече е подписала и първи меморандум за сътрудничество по проекта с Нов български университет (НБУ). Предстои подписването на такива споразумения с Технически университет – София, Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ – София, Лесотехнически университет – София и УНСС.

Проектът “Fast-tracking Success” цели осигуряване на условия за ускорено професионално изграждане на младите специалисти, които излизат от университетите, чрез предоставяне на възможности за стажове и постоянна заетост в чуждестранни компании в зоните от портфолиото на НКИЗ.

Компанията развива 9 проекта на територията на страната, шест от които са действащи – три свободни зони във Видин, Русе и Свиленград, Икономическа зона София – Божурище, Индустриален и логистичен парк – Бургас и Транзитна зона – Варна.

Добави коментар