Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | June 22, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Американска компания е придобила българската Vayant за 35 млн. долара

Американска компания е придобила българската Vayant за 35 млн. долара
Miglena Ivanova

Създадената в България технологична компания Vayant Travel Technologies е продадена за 35 млн. долара. Купувач е американската PROS Holdings.

Vayant се занимава с обработка на големи бази авиоданни и предлага решения, насочени към авиокомпаниите.

Нейни клиенти са авиокомпании като Вrіtіѕh Аіrwауѕ, flуDubаі и Lufthаnѕа, съобщава сайтът economy.bg.

“Заедно с Vayant облачните решения на PROS ще позволят на авиокомпаниите да поддържат и усъвършенстват стратегиите си за управление на приходите и да предложат на пътниците си модерни и съвременни методи за електронна търговия”, подчертава в прессъобщение главният технологичен директор на на PROS Роб Рейнър.

“Комбинирането на експертизата за пътуванията на двете компании ще ни осигури по-нататъшна възможност за развитие в постоянно променящата се туристическата индустрия”, посочва и изпълнителният директор на Vayant Ерик Дюма.

“Придобиването на Vayant от PROS е занчително постижение за технологи(ната екосистема в Централна и Източна Европа”, подчертава Павел Езекиев, управляващ партньор на българския фонд за рисков капитал NEVEQ, който е най-големият акционер в компанията. По думите му сдeлĸaтa e cpeд 10-тe нaй-гoлeми в peгиoнa нa Цeнтpaлнa и Изтoчнa Eвpoпa зa фиpми, пoдĸpeпeни oт pиcĸoв ĸaпитaл, a пo-ĸъcнo пpидoбити oт глoбaлни компании.

Тагове

Добави коментар