Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | September 24, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Най-голямата банка в света има интерес към инвестиции в България

Най-голямата банка в света има интерес към инвестиции в България
Miglena Ivanova

Най-голямата банка в света – китайската ICBC, проучва възможности за инвестиции в България, съобщават от Министерството на икономиката.

Представители на инструмента SINO – CEEF Capital на банката, който отговаря за инвестициите в рамките на инициативата 16+1, ще посетят страната ни, за да проучват възможни проекти.

Това е станало след покана от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев към Шимон Островски, директор в ICBC и председател на инструмента SINO. Двамата са разговаряли във Варшава, Полша, където се състоя и българо-полски бизнес форум като част от посещението на президента на България Румен Радев.

България е една от държавите, в които нямаме реализирани мащабни проекти и имаме интерес за разширяване дейността си в този регион, отбеляза Шимон Островски. По думите му банката се интересува от проекти на стойност над 50 млн. евро и е готова и да инвестира и в инфраструктурата на страната.

Заместник-министър Манолев подчерта, че в България има редица инвеститори, които планират нови или разширяват съществуващите си операции и подобно инвестиране може да има важно значение за ускоряване на намеренията им. Той подчерта, че в момента в страната се реализират и редица важни инфраструктурни проекти, за които също може да се обсъди стратегическо партньорство.

„Страната ни е политически стабилна, като макроикономическите ни резултати отбелязват устойчиво увеличение, а ръстът на БВП е над средния за ЕС“, каза Александър Манолев. Той подчерта, че благодарение на тези резултати се наблюдава завишен инвеститорски интерес, в това число и за мащабни проекти.

Шимон Островски отправи и покана към зам.-министър Манолев да участва в срещата на инициативата 16+1, която се организира в Будапеща през ноември т.г.

Добави коментар