Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | June 22, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Борика стартира проект за Национална картова схема

Борика стартира проект за Национална картова схема
Miglena Ivanova

Платежният оператор Борика стартира проект за Национална картова схема. В тази връзка компанията променя и корпоративната си идентичност.

На специално събитие Мирослав Вичев, главен изпълнителен директор на компанията, представи новата бизнес стратегия на компанията и новият й пазарен подход с акцент върху технологичните иновации и отношенията с акционерите и клиентите.

Очаква се Националната картова схема да промени коренно начините на разплащане в България, като увеличи платежните трансакции през ПОС терминал.

Към момента в Европа функционират 27 национални картови схеми (14 за дебитни и 13 за креудитни карти). В голяма част от от тези държави се реализират средно над 120 платежни трансакции на глава от населението всяка година. В България броят им е 11.

Основната цел е миграция на кеша и хартията към дигиталните канали чрез развитие на нови електронни услуги в публичния и частния сектор.

Към края на юли 100% от АТМ устройствата и 85% от ПОС терминалите у нас ще са готови да приемат новата карта Bcard. С нея клиентите ще могат да осъществяват плащания към държавата, електронни ваучери, транспорт, при вендинг машини и други.

Очаква се цените на услугите, предоставяни през Националната картова схема, да намалеят с около 40%.

Добави коментар