Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | February 16, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Сигурността – основното предизвикателство за бизнеса при дигиталната трансформация

Сигурността – основното предизвикателство за бизнеса при дигиталната трансформация
Miglena Ivanova

Повече от половината (55%) от бизнес организациите смятат, че сигурността е главното предизвикателство, с което се сблъскват при внедряването на технологиите за дигитализация.

Това се посочва в „Доклад за дигиталната трансформация от 2017 г.“, публикуван от SoftServe – глобалната IT компания, специализирана в разработването на софтуер и предоставянето на консултантски услуги.

В проучването, проведено за SoftServe от британската агенция Vanson Bourne, високопоставени служители от различни отрасли в САЩ и Великобритания са били запитани относно рисковете, предизвикателствата и възможностите, свързани с дигиталната трансформация в съвременния бизнес, пише сайта Economy.bg.

Данните показват, че дигиталната трансформация е широко разпространена, като 27% от организациите посочват, че са въвели стратегия за трансформация във всички нива на бизнеса си, 45% твърдят, че са извършили дигитална трансформация само в отделни части от своята дейност, а други 25% възнамеряват да въведат подобни стратегии в бъдеще. Всъщност само два процента от компаниите са посочили, че нямат намерение да осъществят дигитална трансформация.

Дигиталната трансформация гарантирано ще има отражение върху всеки аспект в една организация, като някои сфери ще извлекат по-голяма полза от други. Може би не е изненадващо, имайки предвид операциите, насочени главно към потребителя, че секторите като търговия на дребно, дистрибуция и транспорт считат удовлетвореността на клиента и ангажираността към потребителя за аспектите, които ще спечелят най-много от дигиталната трансформация – 73% от бизнес организациите определят потребителя като най-печеливш.

В общ план обаче, сферата на финансовите услуги, информационните технологии и производството, както и сферата на мобилните технологии, управлението на дигитални активи, облачните изчислителни услуги, извличането на данни /анализите и електронната търговия също се очертават като области, които биха се възползвали от дигиталната трансформация.

„Не съм изненадан, че организациите са раздвоени относно това, чия е отговорността за въвеждане на дигиталната трансформация, тъй като това е бизнес проблем, зависещ от технологиите. Но, както и да погледнем на нещата, решението за дигиталната трансформация се взема от висшето ръководство в една компания,“ споделя Назар Тимошик, сертифициран етичен хакер и инженер на решения по сигурността в SoftServe.

„Както при всяко нововъведение в начина на работа, предстоят очевидни предизвикателства, като не на последно място имаме задачата да се уверим, че сигурността е непробиваема. Огромното количество информация, което се създава, премества и съхранява в съвременния бизнес, както и ключовото значение на тази информация, ни задължават да поставим сигурността на преден план във всеки проект за дигитална трансформация”, допълва Тимошик.

Добави коментар