Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | January 18, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Пет съвета как социалните мрежи могат да помогнат за продажбите

Пет съвета как социалните мрежи могат да помогнат за продажбите
Miglena Ivanova

Еволюцията на социалните медии и технологиите напълно промени маркетинга. Днес данните са изобилни и сравнително лесни за събиране, а благодарение на социалните медии търговците могат много да подобрят резултатите си.

Социалните медии позволяват на бизнеса да споделя посланията си по уникален начин, да поддържа лоялността и оттам – да генерира продажби и да постига нови и нови успехи, пише онлайн изданието entrepreneur.com. Затова и те са една от най-ефективните форми на онлайн маркетинг.

Изданието предлага пет съвета в помощ на бизнеса за използване на социалните медии с цел увеличаване на продажбите.

Едно и също лице на бизнеса

Едно и също име и лого трябва да се използва във всички социални медии. Това гарантира последователност, тъй като потребителите помнят имена и марки и ги търсят. Така вашата марка ще може да бъде лесно открита независимо от платформата.

Публикувайте съдържание на реални хора

Няма по-добър атестат за продукта ви от оценката на реални хора. Повторното публикуване на това съдържание в социалните медии е по-ефективно от всякаква реклама. Така действителните клиенти убеждават потенциалните и работят за вас.

Таргетирайте аудиторията си

Няма нужда да имате присъствие във всички платформи, но е задължително присъствието ви в платформата, в която е активна вашата аудитория, да е изключително силно. Въпросът е да установите къде е активна целевата публика и как да създадете посланието си така, че да привлечете вниманието и.

Говорете на езика на аудиторията си

Когато изграждате връзка с аудиторията си, най-важното е да говорите на нейния език. Това е особено валидно ако искате потребителите да предприемат конкретно действие – да коментират, да тагват приятели или да купуват продукти. Това е и чудесен начин да покажете на публиката, че я разбирате.

Създайте връзка с продукта

Ако за последователите ви е сложно да се превърнат във ваши клиенти, то те ще насочат вниманието си другаде. Затова улеснете ги максимално, така че да имат достъп до страницата ви и до продуктите с едно-две кликвания. Социалните мрежи непрекъснато правят промени, за да помогнат на своите бизнес потребители да се представят добре, възползвайте се!

Добави коментар