Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | June 22, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

БФБ прие новите правила за изчисляване на борсовите индекси

БФБ прие новите правила за изчисляване на борсовите индекси
Miglena Ivanova

Съветът на директорите на Българската фондова борса (БФБ) е одобрил промените в правилата за изчисляване на индексите на борсата.

БФБ предложи промените в края на април заради ситуацията с неправилното отпадане от SOFIX на „Индустриален холдинг България“.

БФБ е информирала Комисията за финансов надзор (КФН) за новите правила за изчисляването на индексите. Те ще се приложат при следващото преразглеждане на индексите през есента.

БФБ-София и Централен депозитар ще осигурят достъп до информация за критериите за включване на компании в индекса, която ще публикуват на ежедневна база.

За включване на компании в индексите ще се гледат пазарната стойност на фрий-флоута, броят сделки за последния шестмесечен период, медианната стойност на седмичния оборот за последния шестмесечен период и най-малката средно-аритметична стойност на спреда между цените „купува“ и „продава“.

Според сайта investor.bg „Индустриален холдинг България“ вероятно ще се върне в състава на водещия борсов индекс. В него има шанс да влезе още и „Сирма груп холдинг“.

Тагове

Добави коментар