Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | June 22, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Behr-Hella Thermocontrol разширява завода си край Божурище

Behr-Hella Thermocontrol разширява завода си край Божурище
Miglena Ivanova

Германският производител на климатични инсталации и терморегулатори за автомибили Behr-Hella Thermocontrol GmbH разширява завода си в индустриалната зона Божурище.

До момента компанията е инвестирала 42,5 млн. лв. в предприятието, като се предвижда до 2020 г. вложението да нарасне до 150 млн. лв., съобщават от Министерството на икономиката.

Днес министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с Мартин Ниланд, генерален директор на компанията в България, за да обсъди проблемите с пътната инфраструктура и логистиката в индустриалната зона.

През май 2015 г. компанията откри официално завод край Божурище. До момента са разкрити 327 работни места, а с разширението на производството ще бъдат отворени още 300 позиции.

„650 кв. м. нова производствена площ ще бъде изградена към вече съществуващата, като ще инвестираме нови 12 млн. лв. и още толкова за оборудване и машини“, подчерта Ниланд на срещата.

Министър Караниколов, заяви че ще бъдат проведени разговори с отговорните институции за преодоляване на евентуалните затрудненията пред инвеститорите в Индустриална зона Божурище в най-кратки срокове. „Стартираме междуведомствена работна група, която да инициира промени в закона и да даде специален статус на индустриалните зони, за да може да бъдат обособени като затворени комплекси“, подчерта той.

Добави коментар