МИЕ връчи сертификати клас "А" на две компании

investor_relations

Сертификати за инвестиция клас "А" на „Луксофт България" ЕООД и „Консентрикс Сървисиз България" ЕООД връчи заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева, съобщиха от ресорното ведомство.

За тази повече от една година направихме всичко необходимо да насърчаваме чуждестранните инвестиции в България. Намерихме решения, с които улеснихме достъпа на инвеститори до българската икономика основно чрез насърчителните мерки, предприети от страна на Българската агенция за инвестиции и Министерството на икономиката и енергетиката", сподели по време на срещите с представителите на двете компании зам.-министър Янева.

По думите й от началото на 2014 г. до сега Българската агенция за инвестиции е издала 13 сертификата за клас инвестиция „А" и 30 нови проекта чакат да получат своите сертификати.

Проектът на „Луксофт България" ЕООД за „Създаване на център за развитие на софтуер" в София е на стойност 1.53 млн.лв. Чрез инвестицията ще бъдат разкрити 319 висококвалифицирани нови работни места. Проектът се реализира в рамките на две години - от април 2014 г. до края на март 2016 г. Инвестицията на „Луксофт България" ЕООД предвижда създаването на център за развитие на софтуер, който ще извършва широк набор от високотехнологични IT услуги в т.ч.: консултиране, интеграция на системи, разработка на персонализиран софтуер, внедряване и поддръжка на компютърни системи и осигуряване на персонал и управление на изнесени специализирани IT центрове.

Основната част от предоставяните от центъра услуги ще бъдат систематизирани в две направления: разработка на персонализиран софтуер в услуги по разработка на персонализирани приложения, интегриране, тестване и поддръжка на продукта, както и проектиране, внедряване и поддръжка на компютърна мрежова инфраструктура и управление.

Предвижда се и предоставяне на изнесени специализирани центрове за разработване на софтуер, които са пригодени към бизнес практиките и методологиите на клиента. Центърът е виртуално продължение на IT отдела на клиента, което е създадено и управлявано от „Луксофт България" ЕООД. Центровете ще функционират по два начина - като вътрешен IT отдел на клиента за работа по проекти, възложени от клиента или като временно предоставяне на IT служители на клиента, при необходимост от специалисти с конкретни умения или недостиг на персонал.

Сертификат за инвестиция клас "А" получи и „Консентрикс Сървисиз България" ЕООД за „Изграждане на център за обслужване на клиенти" в София. Проектът стартира още през месец октомври 2013 г. и е свързан с разширяване на дейността на съществуващото вече предприятие.

Инвестицията е на стойност над 2.5 млн. лв., а целта на проекта е увеличаване на капацитета на компанията за обслужване на мащабен договор в партньорство с „Консентрикс" Канада. Центърът ще обслужва голяма канадска верига за продажба на стоки на дребно. С реализирането на инвестицията, в „Консентрикс" България ще бъдат разкрити 250 нови работни места, като част от тях ще бъдат в новооткрития център за обслужване на клиенти на компанията във Варна.

Проектът предвижда оборудване и реконструкция на новонаето офис пространствo в „Бизнес парк" София. Центърът ще предоставя 24 часово обслужване на френски език на входящи и изходящи обаждания, както и услуги зад офис. „Консентрикс" България ще бъде подизпълнител на „Консентрикс" Канада за изпълнението на сключения договор с канадския клиент, който е с продължителност от 5 години.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.