Фондът LAUNCHub отново ще инвестира в стартиращи компании

rastej

Фондът за сийд инвестиции LAUNCHub отвори четвърти прозорец за кандидатстване за инвестиции в стартъп компании от дигиталната сфера. Набирането на кандидатури започна на 30 Септември и ще продължи до 3 Ноември 2013 година.

Кулминацията на процеса на селекция ще бъде четиридневното събитие Дълъг Уикенд в края на месец ноември в София, на което класираните кандидати ще участват в допълнителна менторска и коучинг подготовка, ще представят инвестиционните си проекти на живо и ще получат възможността да бъдат одобрени за сийд инвестиция.

Най-високо оценените ще получат до 200 000 евро срещу дялово участие, както и възможността да се включат в специалната менторска програма, предвидена за Февруари 2014, съобщават от фонда.

Предимство при разглеждане на апликациите ще имат компании в дигиталния сектор, които вече са развили своята концепция, имат изграден екип и са близо до прототип. Процедурата за кандидатстване е отворена на сайта на фонда www.launchub.com.

От 2012 година,  LAUNCHub е инвестирал близо 2 милиона евро в 25 компании от общо 5 държави в Югоизточна Европа. На стратегическо ниво, LAUNCHub партнира със Seedcamp и Mozilla WebFWD. LAUNCHub управлява 9 милиона Евро по инструмента “Entrepreneurship Acceleration and Seed Financing” от съвместната инициатива JEREMIE на ЕИФ и ЕК.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.