Утре е Световният ден на Фасилити Мениджмънта

World-FM-day-2018_2

Ден преди Световния ФМ ден – денят на Фасилити мениджмънта, Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА) събра на специално събитие управителния съвет на Асоциацията, своите членове, партньорски организации, медии и приятели.

Иван Велков, председател на УС на БГФМА, поздрави в аванс присъстващите с професионалния им празник. В изказването си той акцентира върху мотото, под което се провеждат тазгодишните събития по целия свят, а именно как предоставяйки положителни преживявания, може да се подобрява качеството на живот. „Фасилити мениджмънта в съвременния, динамичен и забързан свят, става все по-ключов и необходим елемент в опазването, поддържането, изграждането и непрекъснатото надграждане на качеството на живот, на среда, която устойчиво и методично повишава синергично ползите и удоволствието от прогреса, технологиите и взаимотношенията ни.”, каза Иван Велков.

Европейските тенденции във Фасилити мениджмънта (ФМ) бяха в основата на изложението на Горан Миланов, вице-президент на EuroFM. Той сподели актуална информация за предстоящата EFMC 2018 – Европейската фасилити мениджмънт конференция, която ще се проведе в периода 5-8 юни 2018 г. в София. „Събитието ще привлече интереса както на европейския, така и на световния ФМ бизнес. Интересен е фактът, че именно тук в България ще бъдат представени и първите Посланици на добра воля на европейската и световна ФМ индустрия, които ще работят активно за нейното развитие и популяризиране.”, каза Горан Миланов.

Специален гост на събитието бе арх. Весела Вълчева-МакГий, председател на УС на Българския съвет за устойчиво развитие (BGBC), която разказа за разработването на ''зелен'' наръчник за управление на сгради, който е съвместен проект между БГФМА и Българския съвет за устойчиво развитие (BGBC). Част от нейното изказване бяха и теми като събитието с IFC и Световна Банка за достъпен нов инструмент за устойчиво строителство EDGE, както и въведеждането на GRESB в България за оценка на портфолиа на недвижими имоти.

БГФМА сподели със своите гости добрите резултати, постигнати до момента, по част от проектите, по които Асоциацията работи, сред които: „Дигитални умения, свързани с околната среда и приложими във фасилити мениджмънта“ (ДЕФМА), финансиран по програма Еразъм + и „Национално проучване за ползване на ФМ услуги“ с ръководител арх. Валери Левиев.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.