УниКредит Булбанк ускорява своя Data Warehouse

ucb_building2

УниКредит Булбанк внедри Oracle Exadata Database Machine, с цел да оптимизира изготвянето на регулярните отчети в банката, да гарантира ефективната обработка на информацията при нарастващ брой на транзакции и клиенти, и да управлява по още по-успешно връзките с тях, съобщиха от Оракъл България.

Миграцията към новото решение ще позволи на финансовата институция да обработва в пъти по-бързо данните от всички транзакции в края на всеки работен ден. „Ускоряването на работата на Data Warehouse е между два и пет пъти, като в същото време се повишават възможностите за боравене с нови източници на данни. Бързината ще се усети във всички бъдещи бизнес решения, свързани с анализа на клиентските нужди и дефинирането на нови пазарни решения”, заявява г-н Ивайло Главчовски, главен директор „Глобално банково обслужване” на Уникредит Булбанк.

Технологичната платформа е с проектен капацитет да обслужи потребностите на УниКредит Булбанк за пет години, а поддръжката от страна на вендора е за следващите три години. Проектът е изпълнен за срок от четири месеца от ИТ екипа на банката, Oracle България, Oracle Advanced Customer Support Services и CNSys.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.