Украинска IT фирма се мести в Пловдив

it-company

Украинска фирма, работеща в сферата на IT и аутсорсинг индустрията, мести централния си офис, заедно със служителите в Пловдив. Компанията, която е базирана в Одеса, но има офиси в Харков, Лондон, Хонг Конг и търговски агенти в САЩ и Индия, е регистрирала оборот от близо 40 млн. щатски долара за миналата година.

Собственикът на фирмата Влад Елис е взел решението за пребазиране през месец април тази година, заради влошаващата се обстановка в Украйна, съобщава DarikFinance. Преди да избере Пловдив, бизнесменът е проучил бизнес средата в София, Бургас, Варна и Букурещ.

Kaто предимства на града Елис изтъква дбрата инфраструктура, чист въздух, чиста вода, добри пътища и коректни шофьори, както и всички дадености просто да дойдеш и да започнеш бизнес. По думите му, не на последно място, плюс за града е и капацитетът на служителите. „В Украйна интервюирам 40 човека и наемам само 1, а тук от 10 интервюирани съм готов веднага да наема 7", разказа още Елис.

До края на месец септември компанията търси да наеме 27 човека от Пловдив, а до края на годината броят им ще нарасне до 50. Месечният фонд „работна заплата" на фирмата в Пловдив ще бъде в порядъка между 120 и 130 хил. евро.

Влад Елис, който е прекарал първите 4 години от живота си в България, обясни, че търси млади хора с базови знания в информационните технологии, владеещи чужди езици като испански, английски и китайски - за предпочитане мандарин.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.