Стартира второто издание на конкурса за наградата CFO на годината 2015

business-1

В началото на месец март стартира второто издание на конкурса за наградата CFO на годината 2015, организиран от EY(Ernst & Young) в партньорство с Forbes. Основната цел на конкурса е да отличи онези финансови лидери в България, които работят за успешното развитие на своите екипи и компании и дават своя принос за утвърждаване на добри професионални практики в общността на финансовите специалисти.

„Финансовите директори не винаги получават необходимото разбиране за значението на тяхната работа и за влиянието, което имат за развитието на фирмите, индустрията и икономиката изобщо. Ние искаме това да се промени. Финансовите директори заслужават да бъдат отличавани за тяхната работа, а добрите практики, които те утвърждават, трябва да бъдат споделяни, дискутирани и възприемани от общността.“, коментира Николай Гърнев, управляващ съдружник на EY за България и Македония и ръководите на CFO програмата на EY в България.

Изискване на конкурса е кандидатите да бъдат CFO или да заемат еквивалентна длъжност в публична или частна организация. Също така, те трябва да са на съответната позиция от минимум една година. По този начин журито може да проследи промените, реформите и цялостния принос на финансовия директор към резултатите на компанията.

Финансовите директори могат сами да подадат своята кандидатура или да бъдат номинирани от свои колеги или управителните органи на съответната компания. Номинации ще се приемат от началото на март до края на април, когато независимо жури ще направи оценката на кандидатурите. Победителят ще бъде обявен през юни по време на традиционния вече CFO Форум.

Кандидатурите ще бъдат разгледани от независимо жури, чиито членове са успешни бизнес лидери (CFO, CEO), хора от академичните среди и представители на други финансови организации. Членове на журито са проф. д.ик.н. Бистра Боева, Университет за национално и световно стопанство, Данета Желева, главен изпълнителен директор на Индустриален холдинг България, Тодор Брешков, управляващ съдружник на Лонч Хъб , Николай Андреев, главен финансов директор на Нова Броудкастинг груп и победител в конкурса от 2014 година, Александър Пулев, сътрудник, Европейска банка за възстановяване и развитие.

„Тази година очакваме повече кандидати от всички сектори на икономиката. Повечето участници в конкурса означават повече професионализъм, по-високи стандарти на работа и по-добре управлявани фирми за икономиката на България. Ако споделяме добрите практики в професията, увеличаваме шанса тези добри практики да бъдат възприемани и от други компании, а така се развиваме и вървим напред.“ коментира Гърнев.

Документи за участие в конкурса може да изтеглите от уеб страницата на наградите.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.