„Спиди“ придоби официално „Рапидо“

deal

„Спиди“ АД стана едноличен собственик на „Рапидо Експрес Енд Лоджистикс“ ООД , съобщават от компанията. Сделката е финализирана на 5 октомври 2018 г., като окончателната цена ще зависи от конкретните финансови резултати на „Рапидо“ и ще се изплаща за период от 30 месеца. "С тази сделка групата на „Спиди“ ще получи възможност да предоставя повече и по-гъвкави решения както на досегашните, така и на новите си клиенти в България и Европа.

Ще е възможно да се оползотворят в по-голяма степен инвестициите, които бяха направени през годината, както в развитието на офисната мрежа, така и в подмяна на основното оборудване в главните разпределителни центрове", посочват от придобиващото дружество, цитирани от investor.bg.

Мениджърските екипи на „Рапидо“ и „Спиди“ ще продължат да управляват компанията през следващите три години, като се възползват максимално от увеличения си ресурс. Тригодишният бизнес план на групата e потвърден от основните акционери и ще има за цел да увеличи приходите с близо 50% до 2022 г.

 

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.