Ръст при софтуера за управление на бизнес процесите прогнозират разработчици

erp_img

През следващите 5 години обемът на пазара на софтуер за управление на бизнес процесите (BPM) ще надмине 5 млрд. щ. долара, прогнозират компании от бранша. Засилващият се интерес към новия клас корпоративен софтуер се дължи най-вече на икономическата рецесия, появата на нови „облачни“ (cloud) технологии и нарастващите регулации в много сектори, които налагат по-добро визуализиране, управление и анализ на бизнес процесите.

Очакваният ръст ще основно от навлизането на нови „облачни“ модели за предлагане на BPM решенията, навлизането на версии за мобилни устройства, нови модели на лицензирането им и тяхното по-лесно адаптиране към специфични изисквания на всеки конкретен клиент. Всичко това позволява проекти за внедряване на BPM софтуер да се осъществяват във все повече малки и средни фирми, а решенията от този клас да попадат все по-често в полезрението на ИТ мениджърите.

 

„Повишеното търсене на BPM системи в трудна икономическа обстановка е естествено. Това е софтуер, който веднага показва слабите места в бизнес процесите на фирмата. Ако имате недостатъчно ефективна дейност или някой отдел забавя работата, това става ясно веднага, благодарение на BPM. В допълнение, той спомага и за подобряване на работата и повишаване на ефективността. Затова и много компании избират да закупят BPM решение в момент, когато бюджетите са ограничени и всяка спестена стотинка е важна“ – обяснява Димитър Гюлев, управител на българската софтуерната компания Антиподес.

 

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.