Първа годишна пресконференция на GEM Bulgaria - 3/10/16

gem-bulgaria

„Предприемачеството е като изкуството. Това е процес на създаване на забележителни стойности. Ако имаме добри примери, то следва да създаваме и добри практики.” -  Така откри първата годишна конференция на GEM Bulgaria– Искрен Кръстев. На пресконференцията бе представен годишния доклад, който събира данни за предприемаческата екосистема в България, от Венета Андонова и Мира Кръстева. Те представиха какъв е типичния български предприемач в ранна фаза с инфографика. 58% от предприемачите в ранна фаза са мъже на около средна годишна възраст 35-44г. „Това не е стандартът, който се налага.” – заяви по въпроса Венета Андонова.

Във втория панел първият лектор- Джонатан Леви –професор в Hunter Centre for Enterpreneurship , част от University of Strathclyde, Scotland, отбеляза, че България е останала единствена сред европейските държави, в която е нямало учредена GEM организация, но когато искаш нещо да се свърши, трябва просто да го дадеш на един или в случая с GEM Bulgaria – двама предприемача, а именно Искрен и Мира Кръстеви, които да превърнат идеята във факт.

Конференцията ще продължи и на 4/10/16, като част от лекторите ще бъдат Президентът на РБ Росен Плевнелиев и вицепремиерът Томислав Дончев, събитието ще се закрие с два уъркшопа.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.