ПУДООС ще представи напредъка по проект за закриване и рекултивация на общински депа за битови отпадъци

eu-documents

Eкипът на ПУДООС /Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда/ще представи на  29 септември 2015 г. от 16,00 ч. в бизнес център и хотел „Земята и хората“ напредъка по проект „Изпълнение на дейности по закриване и рекултивация на общински депа за битови отпадъци на територията на Република България, които не отговарят на нормативните изисквания“ финансиран по договор за БФП № DIR 51222031-С001, сключен между ПУДООС и Министерство на околната среда и водите.

Финансирането на проекта е в размер на 97 627 253,99 лв., от които 82 983 165,89 лв. от Европейския фонд за регионално развитие и
14 644 088 лв. от Държавния бюджет на Република България.

На събитието са поканени Министърът на околната среда и водите г-жа Ивелина Василева, г-н Томислав Дончев - Вицепремиер на РБ и Министър на Европейските фондове, заместник министри, главна дирекция ОП“Околна среда“ към МОСВ, членовете на УС на ПУДООС, г-жа Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община, кметове на общини бенефициенти, представители на регионалните структури на МОСВ и др.

Основната цел на проекта е да се постигне високо ниво на опазване на околната среда и спазването на директивите на ЕС и националното законодателство в областта на управление на отпадъците Финансирането на проекта ще осигури реализирането на екологични проекти за закриване на общински депа за битови отпадъци, които не отговарят на нормативните изисквания, като по този начин ще се подпомогне и изпълнението на ангажиментите на ПУДООС, регламентирани в разпоредбите на ПМС № 209/2009 г. и ПМС № 84/2012 г.

По проект: „Изпълнение на дейности по закриване и рекултивация на общински депа за битови отпадъци на територията на Република България, които не отговарят на нормативните изисквания“ и Договор № DIR 51222031-С001 сключен между МОСВ и ПУДООС е осигурено финансиране по сключени договори с 36 общини: Столична община, Раковски, Калояново, Каспичан, Елхово, Самуил, Разград, Цар Калоян, Сухиндол, Кубрат, Угърчин, Хитрино, Борово, Костинброд, Симеоновград, Козлодуй, Кнежа, Русе, Летница, Сливо поле, Царево, Приморско, Чипровци, Силистра, Каолиново, Велики Преслав, Главиница, Тополовград, Чепеларе, Бяла Слатина, Оряхово, Върбица, Исперих, Свиленград, Драгоман, Димитровград, като предвидената за рекултивиране площ е 1 590 дка.

Изпълнителният директор на ПУДООС г-жа Ренета Георгиева ще представи основните етапи, през които проектът постига своите цели.

pudoos

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.