Промените в селскостопанския сектор са централна тема на Национална среща на земеделските произоводители

village2

Между 7 и 9 февруари фермери от всички браншове на селскостопанския сектор ще се съберат на Национална среща на земеделските производители, в рамките на която ще обсъждат актуални въпроси и промени, които предстоят пред отрасъла.  Събитието, организирано от Асоциация на земеделските производители в България /АЗПБ/, ще се проведе в Златни пясъци, хотел Адмирал.

Целта на форума е осъществяването на един обстоен дебат сред земеделските производители по актуални въпроси, както и създаването на условия за един качествен диалог между тях и всички останали организации, чиято работа е свързана с развитието на агросектора, уточняват организаторите. Същевременно, срещата предвижда и провеждането на лекционни панели и презентации на различни фирми, свързани със селското стопанство и работещи за земеделските производители.

На прага на новия програмен период 2014 – 2020 г., предстоят редица промени в изискванията и възможностите за земеделските производители, промени, по които сме длъжни да вземем отношение, категорични са от АЗПБ. Затова в рамките на форума ще бъде поставен фокус върху концепцията за ползването на земеделски земи, агроекологичните плащания и другите форми на подпомагане в рамките на бъдещата Обща селскостопанска политика на ЕС (ОСП).

Сред лекторите на 3-дневното събитие са българският евродепутат от Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент Мария Габриел, заместник-министърът на земеделието Светлана Боянова, експерти от Министерството на земеделието и храните, Австрийския земеделски клъстер, български и международни земеделски компании и др. Списание ENTERPRISE е медиен партньор на събитието.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.