Предприемачи с над 20 млн. европари за различни бизнес проекти в селските райони

village2

Одобрени са проекти за 20 329 030 лв. по линия на мерките за развиване на неземеделски дейности и създаване на микропредприятия на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), съобщиха от Държавен фонд „Земеделие”. Инициативите са разнообразни, като повечето от тях са в сферата на селския туризъм.

Кандидатите ще изградят семейни хотели и купят мебели, оборудване и туристически велосипеди. Някои от тях ще монтират басейни, вътрешни и външни джакузита, беседки и барбекюта. В една от къщите за гости ще бъде построено помещение за дегустация на вино, а друг кандидат ще достави и монтира вкопана биологична пречиствателна станция. Със субсидии по ПРСР ще бъде създадена и спортна база с 14 легла и 60 места за хранене, уточняват от ведомството.

Проектите за фотоволтаични централи предвиждат доставка на оборудване, подготовка на терен за монтаж на съоръжения, монтаж на носещи конструкции за соларни панели, и други.

Одобрени са и бизнес инициативи извън сферата на туризма и производството на зелена енергия. Например, ще бъдат построени ветеринарна клиника със зоомагазин, работилница за ремонт на селскостопанска техника, както и на фурна за хляб. Ще бъдат създадени и цех за бетонови изделия и закрита компостна площадка. Други два проекта предвиждат купуването на специализирана строителна техника, пътнопочистващи машини и машина за събиране и извозване на смет.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.