Нови 1500 работни позиции в ИТ сектора

Fayla-Computer-2

На площ от около 20 хиляди квадратни метра в Пловдив ще бъде построен високотехнологичен ценър на американската компания за микропроцесори Sibiz, който ще бъде съобразен с всички изисквания на ИТ индустрията.

В сградата ще има аудитории, тренировъчни зали и лаборатории, зали за презентации, модерни офис пространства от отворен тип с мултимедия, осигуряваща връзки с целия свят. Сумата, която ще бъде вложена в сградата е около 15 млн. лв. Така ще бъдат осигурени места за близо 1500 специалисти в ИТ сектора.

„Изграждаме база за дългосрочно развитие на фирмата именно тук, защото вярваме в бъдещето на Пловдив и искаме да сме част от него. Същевременно създаваме оптимални условия за развитието на нашите специалисти и техните кариери. Сред големите ни цели е и по-голямата интеграция с университетите, тъй като не може на има ИТ индустрия без ефективна академична система. Чрез презентации и семинари ще популяризираме ИТ индустрията у нас и в чужбина, за да разкажем на младите хора какво бъдеще имат в града“, обясни представителят на компанията инж. Роди Дервишев.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.