Нова програма за млади иноватори

1288795_young_woman_sitting_with_an_encyclopedia

Солвей Соди АД стартира Академия „Иновация в действие” - инициатива с цел да даде шанс на млади хора с иновативни идеи и желание да променят заобикалящата ни среда да получат безплатно знание и умения, свързани с проекти за иновации. Основен партньор на проекта е Институтът за предприемачи на Сиско.

В конкурса могат да участват млади хора – настоящи студенти или завършили в рамките на последните пет години. Ще се оценяват устойчиви, иновативни идеи, допринасящи за икономическото и социално развитие на обществото.

Инициативата е разделена на два основни етапа – отворени семинари и работилници за иновационни проекти. На 5 ноември 2012 г. стартира първият етап с отворения семинар в София, който ще се проведе в СУ „Св. Климент Охридски”. Подобни събития ще има в периода 12-16 ноември 2012 г. и във Варна и Бургас. След края на семинарите кандидатите ще заявят желанието си за участие в конкурса, като попълнят онлайн формата за кандидатстване на сайта на инициативата  и опишат в есе иновативната си идея. Предложенията могат да бъдат от сферата на управление на отпадъците, чиста енергия, управление на водите, пречистване на въздуха, устойчиво земеделие, социална отговорност, иновативни организации.

Идеите, класирани с най-много точки, ще имат възможност да се включат във втория етап на инициативата – работилниците. В тях за период от три месеца участниците ще могат персонално да получават съвети и конкретни знания за това как да изготвят проекта си най-успешно, как той да бъде финансово самостоятелен и на какво да наблегнат, за да има полезно въздействие върху обществото.

Организаторите са предвидили публикуването на видеоматериали от работилниците на интернет страницата на инициативата. По този начин проектът става достъпен за млади хора от цяла България.

След края на работилниците кандидатите, подготвили пълно описание на своя проект, го изпращат на имейла на инициативата. Трите предложения, оценени от авторитетното жури с най-високи резултати, ще бъдат обявени на официално награждаване, което ще се състои в края на април 2013 г. Те ще спечелят атрактивни награди, свързани с обучение по иновации и предприемачество. Наградите са - първа награда: магистратура във водещ университет в България, втора и трета награда: работилница от портфолиото на Института за предприемачи на Сиско.

Специалната, четвърта награда от Солвей Соди е участие в лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.