Най-новата версия на Dynamics NAV заработи в няколко клиента

scania

Представители на консултантската компания Тим ВИЖЪН България съобщиха, че няколко техни клиента са преминали към най-новата версия (2009) на ERP системата Microsoft Dynamics NAV. Специално за ENTERPRISE от компанията посочиха, че вече имат и нови клиенти, които директно са избрали тази версия на популярната ERP система.

Засега публично известен обаче остава само един от придобилите новата версия на системата за управление на бизнеса - Скания България. Компанията работи от 9 години със NAV и този внедрител, като решението покрива дейностите по продажби, доставки, счетоводство и дълготрайни активи. Изградена е и връзка с дилърското решение за автомобилния бизнес Automaster. За този период са постигнати „отлични” резултати по отношение на отчетността и контрола на дейността, както и опростено и ускорено изготвяне на консолидационните отчети за целите на компанията-майка в Швеция, посочва Витка Димитрова, финансов мениджър в българската фирма.

Решението си да преминат на по-нова версия, пък производителя на камиони обясняват с развитието на бизнеса през тези 9 години, както и внедряването на обновен вариант на приложението за дилъри. Процесът по прехвърляне към версия 2009 е отнело по-малко от месец, като са запазени старите възможности над системата, над които е наградено с допълнителна функционалност.

Една от новите възможности на ERP приложението е стандартна част от новата версия – одобрение на фактури за покупка според лимити на отговорност. Това означава, че осчетоводяването на фактури може да се извършва само след одобрение на съответен служител с необходимите права, което силно повишава контрола над фирмените разходи. Специално за Скания България пък специалистите на Тим ВИЖЪН са разработили функционалност по автоматично начисляване на провизии по просрочени вземания.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.