Най-големите IT и аутсорсинг компании в България дискутират възможностите за сътрудничество с образователните институции

2

На 30 октомври в гр. Пловдив ще се проведе еднодневен бизнес форум, наречен „Outsourcing Destination Bulgaria“. В него ще вземат участие представители на образователния сектор, държавата и местните власти. Говорители ще бъдат и представители на най-големите IT и аутсорсинг компании в страната.

Целта на събитието е да се обсъдят актуалните въпроси за човешкия капитал, сътрудничеството между IT и аутсорсинг бизнеса и образователните институции, както и предимствата на възможностите за инвестиции извън пределите на столицата.

Пловдив е вторият университетски център в страната с над 40 хил. студенти. Като един от най-големите притегателни центрове в България за инвестиции в информационните технологии и аутсорсинг бизнес процесите, градът се стреми към разкриването на поне 5 хиляди нови работни места в сектора в следващите години.

Организатори на „Outsourcing Destination Bulgaria“ са Община Пловдив и „Индъстри Уоч“ в партньорство с Българската аутсорсинг асоциация, Българската агенция за инвестиции, ИКТ Клъстер Пловдив и Българската асоциация на софтуерните компании.

Повече информация за форума е достъпна на неговата уеб страница.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.