Над 35 млн. лв. за производителите на качествени плодове и зеленчуци

farmhopping

Общо 35 219 912 лв. директни плащания ще получат земеделски производители по схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България (СППЗ), съобщават от Държавен фонд „Земеделие“. Финансиране ще получат производители на ябълки, кайсии, череши, праскови, домати, краставици и пипер, а субсидираната продукция е общо 219 770 тона.

Производителите на плодове и зеленчуци получават финансиране по линия на директните плащания по специално разработената схема. Тя се прилага от кампания 2012 и изцяло се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието от бюджета на ЕС. Подпомагането по схемата има за цел да насърчи стопаните да произвеждат качествена продукция.

За кампания 2014 са регистрирани 3 635 кандидати за подпомагане по схемата, като по данни на ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция заявка за подпомагане са подали 2 015 кандидати. От тях най-голям е броят на производителите на череши – 552, следват производителите на праскови – 534 и на полски пипер – 483, уточняват от Фонда.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.