МСП могат да участват на международния форум-конгрес WEBIT 2015 в Истанбул

webit-conference1

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) организира участието на български малки и средни предприятия (МСП) в търговска мисия с провеждане на двустранни срещи и посещение на международния форум-конгрес WEBIT 2015, гр. Истанбул, Турция. В търговската мисия ще бъдат включени български предприятия от сектора ИКТ. Събитието ще се проведе периода 17 – 20.11.2015 г.

Право на участие в търговска мисия имат предприятия, които са регистрирани на Националният експортен портал – www.export.government.bg; имат поне една приключила финансова/данъчна година (условието се отнася за нововъзникнали МСП); за последните две приключили финансови години имат положителен финансов резултат различен от нула (условието не се отнася за нововъзникнали МСП), а в случай, че не са производители на български продукти, имат сключен договор за осъществяване на търговска дейност с продуктите на български производител.

Предприятията могат да бъдат подпомагани за участие в търговска мисия не повече от три пъти за съответен бранш.

При недостатъчен брой получени в ИАНМСП заявки/договори, ще бъдат допускани до участие предприятия, участвали три или повече пъти на търговска мисия.

Агенцията поема разходите на един представител от предприятие за самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, хотелско настаняване и разходи за вътрешен транспорт (когато е необходимо), отпечатване на каталог на българските участници в търговската мисия, като заплаща съответната част от стойността до размера на предвидените разходи. При организиране на двустранни срещи – наем на зала за провеждане на срещи с потенциални бизнес партньори, възнаграждение за преводачи, техническо оборудване и пр. ИАНМСП поема всички или част от тези разходи.

На основата на прилагане на Общите условия за участие в търговски мисии ще бъдат избрани до 12 участници, представители на български МСП. Кандидатите ще бъдат оценени и класирани на основата на заложените в Общите условия критерии за класиране. При предприятия, получили равен брой точки, с приоритет се класира предприятието, подало по-рано пълен комплект документи за участие в проявата.

Посоченият период на провеждане на проявата е индикативен. Организаторът си запазва правото, след уточняване на параметрите на мисията (брой участници, полети, хотелски настанявания и др.) да промени, при необходимост, началната и/или крайна дата на провеждане на мисията.

При интерес, предприятията следва да представят попълнените документи за кандидатстване лично в деловодството на ИАНМСП или да ги изпратят по куриер в срок до 17:30 часа на 12 септември 2015 г. на адрес: 1000 София, ул. „Леге” № 2-4 или да изпратят документите за кандидатстване, подписани с електронен подпис на e-mail адрес: office@sme.government.bg в срок до 24:00 часа на 12 септември 2015 г.

Повече информация за необходимите документи може да намерите тук.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.