Младите фермери могат да кандидатстват и онлайн за стартова помощ

it-company

Кандидатите за финансиране по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани” на програмата за селските райони могат да попълнят документите си за подпомагане и онлайн. Това съобщиха от фонд „Земеделие“, като съветват потребителите да последват банера „Кандидатствайте онлайн по подмярка 6.1” на страницата www.dfz.bg.

При кликване върху него той отвежда в подсекцията, в която могат да бъдат намерени заявлението за кандидатстване и подробните инструкции за получаване на достъп и използване на електронния модул. Код за достъп до електронните документи обаче се получава от областните дирекции на ДФЗ. Повече подробности ще намерите в инструкциите за ползване на модула, които са публикувани на сайта на фонда, обясняват от институцията.

Областните дирекции приемат документи за кандидатстване по мярката за млади земеделци до 24 юли 2015 г. Припомняме, че подмярка 6.1. не е обвързана с пряко финансиране на инвестиционни разходи, а е насочена към подпомагане процеса на създаването на жизнеспособни и устойчиви земеделски стопанства. Подкрепа се оказва и за поемането от млади хора на вече съществуващи стопанства, както и насърчаване на заетостта и създаването на работни места. Общият размер на финансовата помощ за един кандидат е не повече от левовата равностойност на 25 000 евро, които се изплащат на два транша.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.