Майкрософт представи Windows 8.1

AntoineLeblondonstag_Page

Майкрософт представи официално предварителната версия на Windows 8.1,  обновление на операционната система Windows 8. Oчаквано, в резултат от критиките на потребителите след излизането на Windows 8, подобрението й връща бутона старт, както и възможността системата да се зарежда в режим десктоп.

Windows 8.1 предлага разнообразни настройки на интерфейса – избор между класичеки режим и режим плочки, избор на размера на плочките, както и различни опции за персонификация, като поставяне на снимка, слайдшоу при заключен екран, мултитаскинг на платформата. Те обаче изискват допълнително активиране.

В рамките на конференцията Build в Сан Франсиско, от компанията уточниха, че скоро се очакват нови приложения за Windows - Facebook, Flipboard и NFL като част от тенденцията за развитие на платформата.

Обновената операционна система предоставя и  нови възможности на разработчиците за създаване и продажба на приложения. На тяхно разположениа са Bing като платформа, която може да бъде вграждана в устройства, услуги и приложения за Windows, както и версиите Visual Studio 2013 Preview и .NET 4.5.1 Preview на софтуера за разработчици.

В допълнение Майкрософт обяви промени в Windows Store. Той ще предоставя по-добри възможности за намиране на приложения, базирани на личните предпочитания на потребителите, нови функционалности за търсене в Bing, както и нов изглед в начина на подреждане на приложенията с подобрена навигация.

Windows 8.1 вече е достъпен за изтеглляне.  Тук можете да научите повече за обновлението и да го изтеглите безплатно.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.