КЗК разреши сделкатa между "Спиди" и "Рапидо"

speedy

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на куриерската фирма „Спиди” да купи конкурента си „Рапидо”, но същевременно глоби купувача с 205 хил. лв. Санкцията в размер на 0.2% от общия оборот на компанията е заради това, че „Спиди” не е предоставила пълна и точна информация за сделката към датата на представяне на уведомлението към КЗК, за което е алармирал трети конкурент от куриерския бранш.

„Причина за налагането на санкцията е постъпилото в хода на ускореното проучване становище от анкетиран конкурент относно прехвърлителна сделка между „Рапидо Експрес Енд Лоджистикс“ ООД и „Д и Д Експрес“ ЕООД, пише econ.bg.

Уведомителят „Спиди“ АД е дължал предоставяне на пълна и точна информация за дейността и пазарното присъствие на участниците в концентрацията пред КЗК към началния момент, от който дължи съдействие на Комисията”, гласи изявлението на сайта на регулатора.

Комисията обаче смятана нарушението на „Спиди” за леко, защото след като е изискала още информация, компанията я е предоставила.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.