Изплатиха над 1.2 милиона лева за 12 проекта за развитие на рибарските области

fisherman3

Държавен фонд „Земеделие” изплати субсидии в размер на 1 222 941 лева за 12 проекта на Местни инициативни рибарски групи (МИРГ). Инициативите са подкрепени в рамките на  мярка  4.1 „Развитие на рибарските области” от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР).

В изпълнение на своите стратегии за развитие Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) реализират успешно инвестиционни проекти за изграждане на крайбрежни пешеходни алеи, организиране и провеждане на различни фестивали, както и за изработване на издания, свързани с историята на рибарството в различни региони. Част от одобрените проекти, по които ДФ „Земеделие“-РА преведе средства, са за изграждането на модерни информационни центрове, чрез които ще се подпомогне развитието на рибарството и туризма по места, уточниха от фонда.

Местни инициативни рибарски групи получиха субсидии още за закупуване на специализирано водолазно оборудване, за реализиране на идеи за екотуризъм и създаване на нови туристически продукти, както и за закупуване на мобилна система за мониторинг на повърхностни води

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.