Започна MySuccess – Балкански форум за добри практики

IMGP2236

“Идеята ни е да съберем предприемачи от България, Сърбия и Македония, да ги сплотим, и да ги насърчим заедно да намерят по-нестандартни решения за развитие на бизнеса си, както по отношение на финансите, така на продажбите“. Така издателят на сп. ENTERPRISE даде начало на Първия Балкански бизнес форум за добри практики под мотото MySuccess.

Мустафа Чаушов, експерт от Управляващия орган на оперативна програма „Конкурентоспособност“ в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, представи актуалните възможности за малки и средни предприятия да финансират своя бизнес по линия на програмата. Експертът анонсира и предстоящите схеми за бизнеса, сред които е стартиращата процедура за енергийна ефективност и зелена икономика в размер на 300 млн. евро от програмата и ЕБВР. Представена бе и последната процедура за създаване на бизнес инкубатори, в рамките на която ще бъдат отпускани субсидии на стойнот 250 хил. - 1.5 млн. лв. Финансирането покрива инвестиционна дейност, строително-ремонтни дейности, както и закупуване на необходимото оборудване във вид на материални и нематериални активи.

"В момента се очаква изготвяне на общ наръчник за обединяването на Междинното звено (ИАНМСП) и Управляващия орган на МИЕТ, което ще започне от втори май", обясни Чаушов, и увери бенефициентите по ОП "Конкурентоспособност", че плащанията към тях няма да бъдат забавени повече от седмица-две в следствие от преструктурирането.

 „По програмата могат да кандидастват и чуждестранни лица, собственици на дружества, регистрирани в България“, обясни Чаушов.

 Основната мисия на MySuccess.bg – Балкански форум за добри практики, е да помогне на мениджърите на малките и средни предприятия в България, Македония, Румъния и Сърбия да почерпят опит от ръководителите на големите компании производители и износители от региона. Ще бъдат представени актуални концепции от пазара, и световни тенденции в индустрията чрез споделянето на добри бизнес практики от ТОП мениджъри в различни сектори на икономиката, както и пазарни анализи и съвети за развитието на бизнеса.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.