Закриват дирекция "Сапард"

сапард

Устройствения правилник на ДФ „Земеделие“ (ДФЗ) закрива дирекция „Сапард“, която е част от специализираната администрация на фонда. Предложение за промяната на правилника чрез постановление е внесено за одобрение от правителството.

Администрацията, която обслужваше „Сапард“ ще бъде разпределена към дирекция „Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони“ предвид на това, че със стартиране на новата Програма за развитие на селските райони основната натовареност през първите години ще бъде в етапите на договориране на проектите, съобщава finansirane.eu.

„За по-добра организация при прилагането на всички мерки, включени в новия програмен период по Програмата за развитие на селските райони, във връзка със завишените изисквания за контроли и проверки съгласно новия финансов регламент е необходимо увеличаване на числеността и на дирекция „Технически инспекторат““, пише в доклада си към правителството министър Десислава Танева.

Предприсъединителният фонд „Сапард“ имаше срок на действие 2000-2006 г.  На България бяха отпуснати 52,124 млн. евро за 7-годишния период.

 

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.