Енергийни услуги и иновации за сгради на 12-тата годишна международната конференция „Фасилити мениджмънт: Реализация в България“

facility-management-1024-1024x400

Свободният енергиен пазар и ползите от него вече са факт за бизнеса в България. Как фасилити мениджърите могат да бъдат в крак с последните регулации и да се възползват от енергийна ефективност и по-добри сделки за енергийни продукти и услуги, за да управляват по-добре сградите?

Отговорът на този въпрос можете да научите на 19 и 20 октомври 2017 г. в „Интерпред“, София, по време на 12-тата годишна международната конференция „Фасилити мениджмънт: Реализация в България“, организирана от списание „Фасилитис“ и Българска фасилити мениджмънт асоциация.

Събитието ще има специален панел, в който ще бъдат представени съвременни европейски енергийни политики - енергийна ефективност, ВЕИ, търговия с електроенергия и природен газ. Специално внимание ще бъде отделено на иновативни енергийни услуги, предлагани от търговци на енергия в България.

Юлиян Попов, председател на борда на Европейския институт за ефективност на сградите (BPIE), ще говори за това може ли да се търгува енергийна ефективност, както и за възможността да се развие пазар за гъвкавостта на потреблението.

В панела „От търговия с енергия към енергийни услуги“ ще бъде представен проект за интеграция на смарт грид с умни сгради и умна мобилност.

Тенденциите в развитието и управлението на сгради също ще са на фокус:

  • Какви технологии ще се използват през следващите години за по-добро управление на сградния фонд? Какви политики трябва да се изпълняват, за да се подобри енергийната ефективност на сградите?
  • Как слънцето може да помага на фасилити мениджърите и как да го използваме по-ефективно?

Това са само част от въпросите, на които ще намерите отговор, ако посетите 12-та международна конференция „Фасилити мениджмънт: Реализация в България“.

Основните гост лектори, наред с Юлиан Попов, ще бъдат и д-р Дейвид Мартинез, глобален директор на CIFMERS, който ще разкаже за новите тенденции и практики във фасилити мениджмънта по света, и Бас ван Рихн, фасилити мениджър на най-зелената и иновативна сграда в Европа TheEdge, както и много други.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.