Една четвърт от служителите на HP България ще се обучават с европари

IMG_0586

976 служители, или около една четвърт от персонала на Хюлет Пакард Глобъл Деливъри България Сентър ще преминат обучения за подобряване на професионалната си квалификация в рамките на проект по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Инициативата е на обща стойност от близо 323 хил. лв., 226 хил, от които са по линия на програмата, а останалите 30% са собствено участие, съобщиха от компанията в понеделник.

Служителите на HP ще се обучават най-вече в областта на ITL, управлението на проекти и меките умения за водене на бизнес комуникациите. Сферите на  курсовете са избрани на базата на мащабно вътрешно проучаване сред мениджърите на компанията, които са идентифицирали най-сериозните нужди на ръководените от тях екипи.  В таргет групата влиза голяма част от най-младите служители на Хюлет пакард у нас, които имат нужда да подобрят уменията си за бизнес общуване, както по телефона, така и чрез различни други комуникационни канали и на живо, обясниха ръководителите на проекта.

Това е първият мащабен европроект, който компанията изпълнява като водещ бенефециент. От HP обаче споделиха, че покрай работата си в партньорства по проекти с други компании и организации, имат натрупан необходимия опит, като дори и вече притежават капацитета ефективно да съдействат на клиентите при кандидатствтване и изпълнение на инициативи, финансирани от еврофондовете.

Договорът по проекта „Повишаване на квалификацията на заетите лица в Хюлет Пакард Глобъл Деливъри България Сентър” е подписан едва през октомври т.г., като дейностите трябва да бъдат финализирани в едногодишен срок. В момента HP е в процес на отворена процедура по подбор на компании - изпълнители на обученията, които по план трябва да започнат през януари-февруари 2013 г.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.