Един от китайските лидери в иновациите иска да инвестира в България

Huawei-MI

Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с представители на китайска компания, лидер в иновациите в световен мащаб. По време на срещата бяха обсъдени възможностите за инвестиции в сферата на информационните и телекомуникационните технологии, транспорта, логистиката и инфраструктурни проекти в страната ни, съобщават от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Министър Караниколов посочи, че ще подкрепя и ще работи за по-доброто сътрудничество с китайски компании в контекста на инициативата „Един пояс, един път".

Според сайта Economy.bg компанията е Huawey.

Представителите на китайската високотехнологична компания, която е на българския пазар от 2004 г., представиха възможни проекти към, които проявяват интерес за участие у нас.

По време на срещата стана ясно, че проектите, които са стартирани в България от страна на компанията в информационните и комуникационните технологии, могат да бъдат доразвити и да допринесат за модернизацията в най-различни сфери. Бе представена система от сензори и камери, чрез която се дава възможност за мониторинг на водите и на язовирните стени, както и комуникационни решения, свързани с модернизацията на българската транспортна инфраструктура.

Пред министъра на икономиката бе презентирано още изграждането на Cloud системата от страна на компанията в България, както и нови технологии като Умните градове, облачните услуги и големите масиви от данни.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.