Д-р Светослав Ценов, Амджен България: Не спирайте да се развивате, вярвайте в своята идея и възможности

DSC_0427

Аз ще ви разкажа една история, която ме мотивира през последните 15 години. Това са иновациите и биотехнологиите, започна своята презентация  д-р Светослав Ценов от Амджен България.

Преди 15 г когато се питах какъв искам да бъда, тепърва започвах образованието си, не съм и предполагал, че ще правя това, което сега. Знаех само, че човек трябва да се развива. Важно е човек да си задава въпроси като „Какво“ и „Защо“ искам да правя нещо, мотивира ли ме това?

Завърших медицина в България, после продължих следването си в Харвард, харесвах медицината, но като наука, не исках да работя като лекар. Затова продължих да уча, започнах да уча финанси, после здравен мениджмънт и сега като се обърна назад осъзнавам, че не съм спирал, разказа д-р Ценов.

Какво обаче свързва всички тези неща, които учех – това е фармацията. Започнах като медицински представител във фармацевтични компании, после в маркетинг екипи, мениджмънт. В Амджен започнах през 2011 г.на 29 г. вече отговарях за 10 пазара, всеки в пъти по - голям от България. Но не съм спирал да се уча и да не се страхувам да се развивам, каза Светослав Ценов. Той посъветва студентите да правят това, което харесват и да не се страхуват да се борят, за да постигнат успехи.

Често ме питат – защо продължавам да уча? Защото човек трябва да се развива непрекъснато. Не спирайте да обновявате информацията си. Опитвайте се винаги да сте up to date. Затова и в тази насока Амджен дава възможност за развитие, коментира Ценов. По думите му има примери на хора на 17-18 г., коитоимат страхотни идеи и не се страхуват да ги представят. Правете го, каза той. Компанията, в която той работи инвестира 34 млн. долара всяка година и помага на младите хора да се развиват, да реализират идеите си и проектите си.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.