Германо-Българската индустриално-търговска камара връчи ежегодните си награди

gbitk

Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) награди за единадесети път фирми, допринесли през последните дванадесет месеца за развитието на българо-германските икономически отношения. Наградата се връчва в три категории и се присъжда за постижения през 2014 г. Общо 30 предприятия бяха номинирани, като членството в ГБИТК не бе условие за участие.

Наградата в категория „Голямо предприятие" спечели Булпрос Консултинг. Компанията се развива в сферата на информационните и комуникационните технологии. Около 70 % от приходите на компанията за 2014 г. са генерирани от сделки с над 30 германски фирми. Ръстът в приходите на фирмата през 2014 г. спрямо 2013 г. е 95 %.

В категория „Малко и средно предприятие" за Наградата на Германската икономика се съревноваваха осем компании. Наградата получи КАН Учтехспорт България. Фирмата произвежда училищна мебел и спортни стоки. От пет години работи изцяло с машини, произведени в Германия. Общата стойност, на която възлиза оборудването, е 357 900 евро.

Третата категория акцентира върху общественозначими проекти, при които комерсиалният фактор не е водещ. В т. нар. „отворена категория" по традиция наградата се присъжда за успешни проекти, иновации, ангажираност в социални дейности. 14 фирми и други организации бяха номинирани. Отличието в „отворената категория" получи Рефан България. Производителят на парфюмерия и козметика Рефан България дари през 2014 г. сума на обща стойност близо 47 000 евро за храни, учебни пособия, за домове за сираци, училища и фондации в подкрепа на спорта и за културни събития.

Победителят във всяка една от категориите беше определен от жури от представители на Посолството на Германия в България, Германската агенция за инвестиции и търговия Germany Trade and Invest, Института за пазарна икономика, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, ГБИТК и Консултативния съвет „Индустрия" към ГБИТК.

 

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.