В Габрово призовават компаниите и гражданите да бъдат социално отговорни

Gabrovo

На 1 октомври 2011 г. ИМКА-Габрово се включи в първите по рода си национални Дни на доброволчеството 2011 г., организирани от Фондация „Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) със съдействието на Тръста за развитие на гражданското общество в Централна и Източна Европа.

Като местен координатор на инициативата, ИМКА-Габрово ще реализира проекта „Дни на доброволчеството в Габровска област”, чиято цел е да насърчи обществените организации в Габровска област да реализират доброволчески проекти, както и да популяризира доброволчеството като начин за участие на гражданите при осъществяване на общественозначими цели.

Началото на проекта бе поставено с мащабен „Базар на възможностите за доброволчество в Габровска област”, който се проведе на 1 октомври 2011 г. По време на Базара различни организации представиха планираните от тях доброволчески инициативи и регистрираха желаещите за участие в тях доброволци. За доброто настроение на участниците и гостите на базара бяха осигурени музикални изпълнения на деца и младежи от неправителствени и други организация, а за най-малките имаше ателие за детски рисунки и др. „Базарът на възможностите за доброволчество в Габровска област” се осъществява с официалното партньорство на Терамол Габрово.

„Както знаете, 2011 г. е обявена от Европейския Съюз за Година на доброволчеството. Ние сме много щастливи, че благодарение на инициативата на ФПББ можем да станем част от тази значима европейска кампания да реализираме множество локални проекти за привличане на доброволци. На 15 октомври ще бъде големият тест как сме се справили – тогава ще осъществим планираните доброволчески инициативи, които ще отговорят на конкретните нужди на приемащите организации. Вярваме, че много хора ще се включат и че проектът ще бъде успешен,” – заяви Антоанета Янкабакова, директор на ИМКА Габрово

Проектът на ИМКА-Габрово „Дни на доброволчеството в Габровска област” след 1 октомври 2011 г. ще продължи с информационни срещи в общините и ще завърши на 15 октомври с реализация на набор от доброволчески инициативи.
Повече за тях може да научите от този Letter to companies-org

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.