Български младежи проектират космическа совалка

pioneers-unplugged

Българските младежи от екипа на Програма Космически предизвикателства проектират космическа совалка в своя офис в центъра на София. Това сподели в рамките на стартъп събитието Pioneers Unplugged основателят и директор на програмата Райчо Райчев, който е и най-отявления поддръжник на развитието на космическите технологии в България.

Младежът разказа, как е създадена програмата и представи някои от нейните проекти, които включват състезание за изпращане на балони в стратосферата, както и други впечатляващи инициативи. Показателен според него е фактът, че водещи чуждестранни космически експерти гледат на работата на българския екип с голям интерес и са впечатление от неговите постижения.

Pioneers Unplugged се проведе през отминалата сряда в столичното споделено работно пространство betahaus, сред лекторите бяха още Елица Панайотова, изпълнителен директор на София Тех Парк, както и основателите на софтуерната компания Телерик Васил Терзиев и Светозар Георгиев. В рамките на събитието се проведе и пич на няколко български стартиращи фирми, от които StatAce спечелиха и наградата - безплатен билет за оригиналния фестивал Pioneers във Виена.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.