България и Саудитска Арабия създават съвместно дружество за връзки в земеделието

zemedelie-Pixabay

България и Саудитска Арабия ще създадат съвместна компания в подкрепа на връзките между българския и саудитския бизнес в сферата на земеделието.

Предвижда се компанията да е съвместно дружество между Министерството на земеделието, храните и горите и Компанията за инвестиции в земеделието и животновъдството на Саудитска Арабия, реши правителството на днешното си редовно заседание.

Дружеството ще се учреди с капитал в размер на 784 хил. лева. Двете страни ще разделят поравно участието си в него. Компанията ще е регистрирана в България.

Целта на компанията ще е да се подкрепят бизнес проекти на български компании чрез изготвяне на проучвания и бизнес планове от реномирани международни организации. Освен това ще се засилят бизнес контактите и преговорите между фирми от двете страни, за да се привлекат инвестиции в българското земеделие, животновъдство и преработвателна промишленост, посочва се в съобщението на Министерския съвет.

Със създаването на дружеството се очаква увеличаване на експорта на българските земеделски продукти към арабската държава.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.