БТПП връчи Годишните награди за постижения в българската икономика

бтпп-награди

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) връчи Годишните награди за постижения в българската икономика. Церемонията се състои за 22-ри пореден път. На тържеството присъстваха представители на държавните институции, дипломатическите мисии у нас, браншови организации и партньори.

По традиция бизнес организацията награждава победителите в класацията Топ 100 на водещи фирми в българската икономика. Предприятия, които дават 80 на сто от брутния вътрешен продукт.  Председателят на палатата Цветан Симеонов обяви, че резултатите на първите 100 фирми в сравнение с миналата година са между 40 и 70% по-добри:

Което показва, че добрите стават все по добри и не е невъзможна мисията да се прави бизнес, даже в тези трудни условия, обратното, за някои то е възможност и предизвикателство.

Класирането е извършено сред общо над 6000 фирми, които произвеждат 81,53% от брутния вътрешен продукт на страната за 2014 г.

Награди получиха фирмите:

СОФТГРУП ООД – Първо място в категория “Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2014 и 2013“

МАДАРА-ТЕРМ ЕООД - Първо място в категория “Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2014 г.”

КЦМ ТРЕЙД ООД – Първо място в категория “Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. приходи от продажби през 2014 г.“

НУРСАН ОТОМОТИВ ЕООД – Първо място в категория „50 фирми, класирани по изменението на печалбата 2014 и 2013 г.”

В категория  “ТОП 10 х 6” – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2014 г. в националните райони награди - Плакет и Грамота получиха:

·        в Северозападен район  -„ОЛИВА“ АД, гр. Кнежа;

·        в Североизточен – „ДЕВЕН“ АД, гр.  Девня ;

·        в Северен – централен – „СТИНГ“ АД, гр. Разград;

·        в Югозападен район – „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ АД, гр. Пирдоп;

·        в Югоизточен – „НАФТА ТРЕЙДИНГ“ АД, гр. Бургас;

·        в Южен-централен – „ТЕКЛАС БЪЛГАРИЯ“ АД, гр. Кърджали.

В категория "Браншова организация" Палатата отличи БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ – ТРУД, ЗДРАВЕ, БЕЗОПАСНОСТ.

В категория "Регионална търговско-промишлена палата/камара" бе наградена ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА КАМАРА – ПЛОВДИВ.

В категория "Посланик" с БРОНЗОВА СТАТУЕТКА “ХЕРМЕС” и грамота БТПП награди Н. Пр. ЛУИШ ФЕРАШ – управляващ  посолството на Португалската република в България, за изключителния му принос за развитие на двустранните икономически отношения.

В категория “Чуждестранен търговски представител” отличието получи г-жа Ан ДЬОФУРНИ – търговски аташе на Валонската агенция за износ в Посолството на Кралство Белгия в България за изключителния й принос за активиране на икономическото сътрудничество между България и Кралство Белгия.

В категория „Медия” наградата бе присъдена на ТЕЛЕВИЗИЯ TV+ за обективно представяне ролята на БТПП като най-голяма национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване на позициите на членовете й по актуални проблеми и за редовно излъчване на новини от ежедневната й работа.

В категория „Журналист” за 2015 г. БТПП отличието получи Правда Добрева - журналист в телевизия БНТ2, за обективно отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита.

За първи път бе връчена награда в категория "Отлично МСП 2015 г." - отличено в партньорство между БТПП и Кофас България - "ВАКУУМ ЕЛ СИСТЕМ" ООД

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.