Близо 2200 зеленчукопроизводители кандидатстваха за общо 1 млн. лв. държавна помощ

veggies

Общо 2189 зеленчукопроизводители подадоха заявления за подпомагане по схемата  за държавна помощ de minimis, която беше отворена за кандидатстване между 4 и 10 декември. Това съобщиха от Държавен фонд „Земеделие”.

Държавната помощ се предоставя на регистрирани земеделски стопани за компенсиране на част от разходите по отглеждането на зеленчукови култури през 2015 г.

Бюджетът на схемата е 1 милион лева, като ставките на декар ще бъдат определени след разглеждането на подадените заявления. Общият размер на предоставените на един земеделски стопанин или едно и също предприятие помощи по схемата не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро за период от три данъчни години (от 2013 до 2015 г.), уточняват от фонда.

По схемата ще бъдат подпомогнати производители на зеленчуци оранжерийно производство (домати, краставици и пипер). Тази година de minimis ще бъде разпределен и за полско и градинско производство на домати, краставици, пипер, моркови, дини, пъпеши, зрял лук и главесто зеле.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.