ББР ще има ново ръководство до седмица

bbr-1

Българската банка за развитие (ББР) ще е с ново ръководство до седмица. Най-вероятно изпълнителен директор на финансовата институция ще стане Ангел Геков, който заемаше поста до началото на 2011 г. В момента начело на управлението на банката е Димо Спасов.

Правата на държавата в общото събрание на акционерите на банката се упражняват от министъра на финансите. Това означава, че промените пред Надзорния съвет на ББР ще бъдат предложени от финансист номер 1 Владислав Горанов, пише "Стандарт".

В управителния съвет на институцията влизат още Билян Балев - зам.-председател на Управителния съвет и изпълнителен директор и Иван Христов, член на УС и изпълнителен директор на ББР.

За новия състав на ръководството на българската банка за развитие се спрягат имената на Бисер Манолов и Илия Кирчев. Манолов е известен като финансист и шеф на икономическия екип на "Движение България на гражданите", а Кирчев е банкер.

Запознати припомниха, че на 30 септември тази година общото събрание на акционерите избра нов надзорен съвет на банката. Димитър Димитров, Кирил Ананиев и Атанас Кацарчев замениха досегашните проф. Николай Неновски, Деница Кирова и Емил Караниколов.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.